Növényvédelem

 

A kora tavaszi időszak egyik legfontosabb növényvédelmi teendője a lemosó permetezés, amelyet évente érdemes megismételni. A télvégi lemosó permetezés legfontosabb célja, hogy a gyümölcsfákon, a bogyósok bokrain,szőlőtőkéken, ÖRÖKZÖLDEK,dísznövények ágain, kéregrepedéseken, illetve a rügyek felületén megtapadt kórokozó gombák elpusztítsuk, valamint ritkítsuk a rovarkártevők pl.:pajzstetvek, atkák, levéltetű-tojások, molyok áttelelő példányait.A lemosó permetezéssel főleg a gyümölcsfákat kell kezelni,de a gyümölcsbokrok és dísznövények kártevői ellen is szükséges az évi két lemosó,illetve a nyári szezon alatt fellépő betegségek elleni permetezés . Bár az idei tél a károsítók egy részét elpusztította, az ellenállóbbak átteleltek, ezért tavasszal a gyümölcsfákon és dísznövényeken ismét jelentős fertőzési veszély várható.

Az egyenletes permetszer kijuttatásához profi benzines permetezőgép a legalkalmasabb,amivel akár 12 méter magasságba is feljuttatható a kívánt permetszer így a visszafertőződés veszélye nem áll fenn.


A mebeszélt növényvédelmi munkákat minden esetben  nagy körültekintéssel végezzük !!!


-Időpont egyeztetés(legmegfelelöbb a kora reggel,késő délután)

-Szomszédok értesítése

-Kisállatok védelme

-Hasznos rovarok kímélése

-Fertőzött részek bevizsgálása

-Egyedi igények(biogazdálkodásban használható szerek)

-Rovarcsapdák kihelyezése


Ha nincs idelye a növényvédő szerek,műtrágyák,fűmagok beszerzésére és a piaci ár alatt szeretne hozzájutni vagy nem tudja beszerezni hívjon bizalommal.

Kérésre házhoz is tudjuk szállítani az adott terméket.

scotts.jpeg